Kallt att skruva bil...

Blev att småfixa lite med rallybilarna idag, Jimmy fick ju jobba som vanligt, så jag (kartis) fick ju skruva igen, Christoffer skruvade ju också. Snart ska stolar och bälten ut ur bilarna och de ska snart få motorerna ur plockade. Man kunde inte vara ute och fixa med bilarna så mycket idag, rekomenderar inte att skruva bil i -10 grader.

TyllingeRallyTeam

Så kommer team namnat nu vara. Anledningen är att vi både skruvar och har bilarna där, så centrumet för teamet är där.

Skruva skruva skruva

Då va säsongen slut och vi ska börja riva ner bilarna. Det som står på programmet är att plocka ur bilen på stolar och bälten mm. Sen så ska bilen få lite ny färg under och byte av bränsle ledningar, alla fram/bakvangs detaljer ska få ny färg och bussningar, sen ska motorn lyftas ur och iväg för en liten uppdatering är det tänkt. Ny koppling och ännu mer färg både här och där ska dit. Min bil ome 708 ska också få nya dämpare då vi tänkt prova lite om det gör någon skillnad med detta märke:) När man väl lägger sig under bilen ser man hur mycket en hel säsongs åka sliter på bilen. haha. Vi ser alla fall redan fram mot nästa säsong och hoppas att vi kan lyckas ännu bättre då och att bilen håller alla tävlingar. Som Viktor redan sakt så kommer det med 100% säkerhet bli en full serie i ööm om vi har bil, sen är vi inne på och satsa på rs-serien om tid/lust/och pengar räcker till.
nu kan vi bara se tillbaka på en fin rally säsong med alla fall några fina framgångar i rally skogen =
Jimmy
3a Kvarnturen
3a Gruvrundan
2a Jehandersprinten
Chrisse
3a Himmelstalundssprinten
3a Gästabudstrofen
är det främsta framgångarna för oss i årets rally säsong. Så lite bättre bilar nästa år och mer ladd så hoppas vi på att teamets första klass seger snart är i hamn:)följ oss här i vinter

Välbehövlig vintervila...

Bilarna börjar bli lite slitna efter säsongen och det ska nu fixas under vinteruppehållet, Vi ska bland annat fixa bättre väghållning och båda bilarna ska troligen få ett litet lyft vad det gäller motorn med. Christoffer som har blivit lite av en trädkramare ska nog försöka fixa i ordning sin bil i fronten med, den ser lite ledsen ut för närvarande.
Det är i stort sätt klart att Jimmy och jag ska satsa på en full säsong i Öppna Östgöta Mästerskapen nästa år och vi ska även försöka köra alla tävlingar i Östgöta RS serien.

Prisutdelningen...

Prisutdelningen var rolig, men festen efter var lite avslagen, det var ju så lite folk kvar. Men vi blev nöjda! Fick ta emot 4:de pris i Öppna Östgöta Mästerskapet Grupp-E Cupen, med det följde en Prischeck på 1000kr.

Prisutdelning !!

Lördagen den 21/11 klockan 19:00 är det prisutdelning på Brigaden Linköping, Jimmy och jag kommer att åka dit för att ta emot priserna i ÖÖM och DM, vi hoppas på en riktigt trevlig kväll där!!

Mer Bilder

3 bilder från Tjustknäppen

Bilder från några Tävlingar

Bilderna är från: Överst: Tjustknäppen, Mitten: Gruvrundan, Nere: Kvarnturen

Tråkigt på Himpan...

Tävlingen på Himpan blev inte vad Jimmy och jag hade hoppats på, bilen gick inte alls och vi valde att bryta efter första varvet, vilken var riktigt tråkigt. Det har varit motigt för mig och Jimmy de senaste tävlingarna, men det är bara att komma igen efter det stundande vinteruppehållet.
Det gick inte så bra för Christoffer på Himpan heller, efter 2 halvbra tider på de första två varven skulle han försöka att ladda ordentligt på sista varvet och det resulterade i en snurr i första böjen.
Skisserna på nästa säsong börjar ta form och det blir troligen att satsa på Öppna Östgöta Mästerskapet och vi ska börja köra med noter.

Bludder...Bilen går inte bra

Kanske inte blir en så rolig Tävling på Himpan för Jimmy och mig, bilen går dåligt, hjälpte inte det vi har gjort, bilen går bara om man håller fullt hela tiden, så det får bli att göra det! Men båda bilarna är besiktigade och klara, Christoffer har dagen till ära en gäst kartläsare, sin mamma Heléne, som vanliga fall bistår oss inne på service.

LIVE Himpan!!!


Lastat och klart

Nu är båda bilarna upplastade, service bilarna packade och utrustningen i ordning, nu är det bara att vänta på morgondagen och rally på Himpan!

STRESSIGT!!!

Minst sagt stressig dag idag, Jimmys bil gick inte alls, vi misstänkte lambda sonden, Jag (webb ansvarig kartläsare) och "chefmekanikern" Patrik skulle byta den. Resultat allt som kunde jävlas jävlades. Vi hade till klockan 21:00 på oss att få iordning bilen, 20:45 provkörde jag bilen och den gick som en klocka igen! Så nu är det bara att ladda inför en helg på Himmelstalund!

Snart dags för sista...

Snart dags för sista tävlingen den här säsongen, Pekingsnurren-Hjerpesprinten den 6/11, Det är nu 11 anmälda i vår klass, C-Förare Grupp-E, vi hoppas kunna få till en bra avslutning på den här säsongen och att så många som möjligt kommer och tittar på oss när vi ska gasa runt på Himpan, ses där!!!

RSS 2.0