gästabudstrofen 10/7

Helgen är nu över o vi kan se tillbaka på ännu en rolig rallyhelg. Det är alltid lika kul att köra i nyköping på underbara vägar. Här följer en redogörelse av tävligen.


nr 91 Jimmy Johansson och Viktor Nilsson

ss1: Vi hade stora förväntningar på denna tävling redan innan start. Väl ute på ss1 blev det lite prat med andara i klassen innan det va dags för start. Vi satte upp ett bra tempo redan från start tyckte vi o allt gick fint. Sträckan va ganska så rak så det gällde att hålla i vilket vi lyckades med.

ss2: En av dagens långa sträckor i tävlingen. Stärkta av tiden på ss1 bar det iväg igen o visst kunde vi även denna gång åka riktigt fort trots att vi blev nervinkade på två ställen. Det skulle faktiskt visa sig att vi efter 2 körda sträckor låg 3a av 14 startande i klassen. Vilket vi inte hade en anning om.MEN vi hade fått stora problem på sträckan! Med några km kvar så ger växellådan upp o det är ett lotto att ens hitta nån växel att köra på.

ss3: Vi kämpar oss ut från service med endast 3ans växel, vi hade då redan insett att vi inte skulle ta oss runt denna dag, men bestämde oss ändå för att köra sålänge vi kunde ta oss framåt. Väl ute på trean lyckas vi få i 2an så vi kan starta och vi får kicka på kopplingen så mycke det går för att komma iväg. Vi försökte så gott det gick alla fall o Viktor får hålla växelspaken i 3ans läge för att det inte ska hoppa ur hela tiden. Med ca en 1km kvar slår vi i en sten som låg mitt i vägen o vi spräcker vänster bak fälg som då går i bakaxeln=nästan låst däck.Trots detta o mestadels bara en växel (3an) lyckas vi med det otroliga att sätta 4 bästa tid i klassen på sträckan o vi håller fortfarande 3a platsen

ss4: Denna sträcka va det start på asfalt o då kan ni ju räkna ut själva hur det går att starta utan 1an. Så vi tappar säkert 10 sek bara i starten o vi förlorar 3a platsen med 2 sek. Sen efter servicen åker vi mot 5an men tappar då även kopplingen o vi får bryta i starten på 5an. Surt som fan men sån är sporten




bil nr 95 Christoffer Johansson Conny Johansson kort version eftersom ja inte har info från föraren

ss1: Hade det ett bra tempo och är inte alls långt efter mej

ss2: Det får stora problem på denna sträcka o det är nära att dagen slutar redan där efter en dikes visit.

ss3: Lika så även där av vägen efter att nån lagt ut en sten i vägbanan

alla andra sträckor kommer det bra igenom o slutar på en fin 3a plats o det kan räkna in andra pall platsen för året



en slutsats av detta är alla fall att ingen i c grupp e ska nu längre känna sig säker i rallyskogen:)


snart är det dags

Snart är det dags att få åka igen. Är nu bara nån dag kvar till att det bär av mot nyköping o gästabudstrofen där vi ska försöka att kriga mot det andra 14 bilarna i klassen. Tuffast blir nog trots allt inte motståndet utan att få bilarna att klara värmen . Det utlovas ju över 30 grader varmt. Imorn ska vi alla fall lasta upp så får vi se sen.

2 juli

Efter mycke övervägande har vi nu kommit fram till att vi inte kommer satsa på full bbrc serie som vi hade planerat. detta på grund av att vi inte får ihop det med tid o allt. Så nu blir det tävling den 10 juli istället. Vi kommer då köra tävling i nyköping o har fått start nummren 91 och 95.
Så det lär ju inte va risk för lösgrus alla fall:)

RSS 2.0